Zo makkelijk is het doen van een Klic-melding met Klic App
In de zomer is er niets fijner dan heel veel tijd doorbrengen in je tuin. Lekker barbecueën met vrienden, zonnebaden op een heldere zomerdag, een drankje drinken met de familie… Is jouw tuin inmiddels wel aan een make-over toe en moet je daarvoor machinaal gaan graven? Dan is het belangrijk om te weten dat je, voor je begint met graven een Klic-melding moet doen. Het hoe, wat en waarom leggen we je uit in deze blog.
Dit is waarom je een Klic-melding moet doen
Sinds de zogenaamde Wet WION in werking trad, is het wettelijk verplicht om altijd een Klic-melding te doen wanneer je machinaal gaat graven. De wet is in het leven geroepen op initiatief van de graafsector. Onder de grond, onzichtbaar voor het blote oog, ligt namelijk een uitgebreid netwerk van leidingen en kabels. Wanneer je diep gaat graven, bestaat er het risico dat deze worden geraakt. Om dit te voorkomen, is er de Klic-melding. Wanneer je deze melding doet, ontvang je namelijk gedetailleerde informatie over de bodem waar jij gaat graven. Met die informatie kun je ervoor zorgen dat je tijdens het graven geen schade veroorzaakt.
Zo doe je het
Het doen van een Klic-melding is gelukkig erg gemakkelijk. Het indienen doe je via www.klic-app.nl. Hier wordt gevraagd om een aantal relevante gegevens in te vullen, waaronder de locatie van je werkzaamheden en de precieze aard hiervan. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, is het tijd om de melding in te dienen. In het grootste gedeelte van de aanvragen (95 procent) zal deze binnen een werkdag worden behandeld. Dat betekent dat jij kort daarna de opgevraagde gegevens binnen hebt, handig op je eigen telefoon. Gehannes met losse papieren of talloze mails met bijlagen behoren dan officieel tot het verleden.
KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster