Het verschil tussen zelfklevende- en statische raamfolie
Als je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van raamfolie is er iets heel belangrijk. Je hebt namelijk twee verschillende manier van het aanbrengen van raamfolie. Zo heb je zelfklevende- en statische raamfolie. Zelfklevende raamfolie plakt door middel van een lijmlaag. Deze vorm is iets moeilijker te plakken. Wel is het door iedereen mogelijk om op te plakken. Alleen is het bij dit type nodig net even wat meer op de stappen te letten. Omdat er een lijmlaag gebruikt wordt zit het net even wat sneller vast. Daarom is het ook bij een folie met lijmlaag heel belangrijk dat je het aanbrengt met veel water. Hierdoor is het nog iets te schuiven/te corrigeren. Vaak wordt er gedacht dat alleen statische raamfolie met water wordt aangebracht maar dat is dus niet het geval. Statische raamfolie plakt door middel van statische elektriciteit. Hierdoor is dit type net wat makkelijker aan te brengen. Het kan namelijk zo weer verwijderd worden zonder problemen. Zelfklevend raamfolie zal naarmate het langer op het raam zit vaster gaan zitten. Hierdoor kan het dan iets moeilijker zijn om het te verwijderen. Wil je zelfklevend raamfolie verwijderen na een tijdje? Dan is het verstandig dit iets te verwarmen met föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag week en kun je het loshalen. Eventuele lijmresten kun je verwijderen met stickeroplosser. Bij de webshop www.raamfolieonline.nl kun je een ruim assortiment aan raamfolie bestellen. Zij verkopen zowel zelfklevende- als statische raamfolie.
Welke soorten raamfolie zijn er verkrijgbaar?
Als je uiteindelijk hebt gekozen welke manier van aanbrengen je prettig vindt kun je het type uitzoeken. Er zijn veel verschillende types raamfolie te verkrijgen. Elk hebben ze hun eigen manier van werken. Hieronder vind je een aantal populaire raamfolies:
- Verduisterende folie: Een donkere slaapkamer is echt heel erg belangrijk. Het is belangrijk dat de slaapkamer donker is om de slaapkwaliteit goed te houden. Door een donkere ruimte maakt je lichaam optimaal melatonine aan, het bekende slaaphormoon. Verduister daarom je slaapkamer met verduisterende folie.
- Zonwerende folie: In de zomer kan het aardig opwarmen in huis als de zon op de ramen schijnt. Daarom is zonwerende folie echt een redder in de zomer. Hierdoor houd je de ergste warmte buiten de deur waardoor het binnen aangenaam blijft. Door het gebruiken van zonwerende folie heb je kans dat je geen airco hoeft aan te schaffen. Dit kost namelijk vele malen meer geld dan het gebruik van zonwerende folie.
- Isolerende folie: In de winter is het belangrijk om je huis goed te isoleren. Hierdoor blijft de kou van buiten ook echt buiten en de warmte lekker binnen. Het warm stoken van je huis kost al genoeg en dan is het zonde als deze warmte naar buiten verdwijnt. Isolerend raamfolie zorgt dat dit allemaal niet gebeurt en je kan genieten van een warm huis!
- Veiligheidsfolie: Heb je kleine kinderen of huisdieren rondlopen in huis? Dan is veiligheidsfolie zeker nodig in huis. Hierdoor blijft, na een val tegen het raam, het glas aan het folie kleven. Dit zorgt ervoor dat het gebroken glas niet om je oren vliegt. Dit maakt een val daarom veel veiliger en heb je minder kans op verwondingen.
- Anti inkijk folie: Wil je wat meer privacy in huis? Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, woonkamer of keuken. Dan is anti inkijk folie een geschikte optie. Vaak zijn dit gezandstraalde- of melkglas folies. Deze maken het glas mat waardoor er vanaf beide kanten niet meer heen gekeken kan worden. Anti inkijk folies bieden daarom echt meer privacy in huis.
- Folie voor buiten: Ben je op zoek naar een folie die ook buiten gebruikt kan worden? Deze zijn er gelukkig ook! Dit staat altijd duidelijk vermeld bij het product wat je aanschaft. Ook worden veel dubbelglas/HR++ glas folies buiten aangebracht. Dit heeft te maken met het type glas wat niet aan de binnenkant beplakt kan worden.